Кому вигідно тримати 11-річного хлопчика під постійними обстрілами: подробиці родинної драми у "Говорить вся країна"

Говорить вся країна
19:30
Пн-Чт

У проєкті "Говорить вся країна" розібралися в родинній драмі, через яку діти знаходяться у небезпеці за 10 км від кордону з росією.

Поділитися:

З понеділка по четвер, о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна” відбувається показ нового сезону суспільно-важливого токшоу “Говорить вся країна. Проєкт має на меті розібратися в резонансних справах, встановити справедливість та навчити українців відстоювати свої права. 

15-річний Богдан – перша дитина, яка загинула від російського снаряду на Сумщині. У хлопчика лишився братик – 11-річний Вадим. Батько Олександр, який не жив із дітьми тепер хоче врятувати молодшого сина. Мати з малечою живуть за 10 км від кордону з росією з новим чоловіком. Ледь не щодня там розриваються міни. Батько готовий вивезти дитину, але мати проти. Аби врятувати свого сина, Олександр звернувся до команди проєкту.

Олександр досі болісно переживає втрату Богдана. Він не є офіційним батьком дітей. Чоловік пояснює це тим, що колишня Ольга хотіла отримувати державну допомогу на дітей. З жінкою він був у стосунках з 2005 по 2015, за цей час у них народилося два сини. Також жінка народила доньку від коханця, однак Олександр прийняв її як свою. У 2015 стосунки припинилися остаточно, а Ольга одразу почала жити з новим чоловіком. Спочатку вона дозволяла бачитися батьку з дітьми, однак з часом ставлення змінилося на вороже. Вона також заперечує, що Олександр — біологічний батько Вадима, тому чоловік хоче зробити тест ДНК.

До студії проєкту прийшла і сама Ольга. Вона відмовлялася говорити у присутності Олександра, тому чоловіка довелося ненадовго вивести зі знімального майданчика. Ольга стверджує: Олександр нічим їй та дітям не допомагав, а також не хотів брати з нею шлюб, щоб потім не виплачувати аліменти. До того ж зараз він в інших стосунках та має нових дітей, яким приділяє більше уваги. Сама жінка багато працює медсестрою у психіатричній лікарні та не готова виїжджати з небезпечної території, бо, за її словами, не матиме там можливості забезпечити себе та дітей. 

Стало відомо, що у день смерті Богдан повертався з базару, де продавав молоко. 15-річний підліток протягом двох років торгував на ринку, за словами місцевих, майже кожен день. Його називають "годувальником" родини. Після смерті брата деякий час торгував і Вадим.

"Жінка дуже ображена на чоловіка за те, що він не одружився з нею, що не допомагав їй з дітьми. Єдина людина, яка піклувалася про неї, це був той самий Богдан, якого зараз нема. Вона втратила не тільки сина, вона втратила і того, хто заміняв її чоловіка, був поряд з нею, добував гроші, допомагав з дітьми, бо він бачив, що ні батько, ні вітчим цього не робить. У неї зараз велика загроза: прийшов чоловік, який хоче забрати другу дитину, Вадима, який підріс і який зараз теж буде захищати їй свою матір", — коментує психологиня Оксана Зайцева.

Олександр знав, що син працював, та спихає вину на маму та вітчима. Він не заперечує, що після народження іншої дитини допомагав менше, а більше уваги приділяв старшому Богдану. 

Під час журналістського розслідування стало відомо, що стосунки у новій родині Ольги досить нездорові. Новий чоловік Сергій б'є жінку та агресивно поводиться з дітьми, а також пиячить. Попри це у лютому 2023 Ольга переписала своїх дітей на нього, найімовірніше — аби вберегти нового Сергія від мобілізації. Олена, нова дружина Олександра, розповідає, що одного разу Оля дзвонила їй та просила прихистку від жорстокого чоловіка.

Подруга Ольги Ганна підтверджує факт сімейного насилля. Вона пропонує жінці переїхати до Сум, однак та боїться, що не зможе знайти нормальної роботи. У процесі обговорення також дізналися, що у жінки вже два роки є новий коханець — Владислав. Він запрошував Ольгу з дітьми жити до себе, та вона вкотре відмовилася. 

Чи наважиться мати врятувати своїх дітей? Що покаже тест ДНК? Та як зміниться доля 11-річного хлопчика?

Дізнайтеся, як проєкт змінить життя цієї родини, у новому епізоді "Говорить вся країна", що виходить з понеділка по п'ятницю, о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі