Культові бойовики, зняті за лічені тижні: 5 цікавих фактів про франшизу "План втечі"

Цікаві факти про фільм План втечі зі Сталлоне та Шварцнеггером
IMDb

Розповідаємо цікаві факти про фільми "План втечі" зі Сільвестром Сталлоне та Арнольдом Шварценеггером у головних ролях

Поділитися:

Цієї п'ятниці о 20:00 на "1+1 Україна" покажуть одразу дві частини відомого бойовика "План втечі" зі Сільвестром Сталлоне та Арнольдом Шварценеггером у головних ролях. Розповідаємо цікаві факти про популярну франшизу, та чому вам варто її подивитися.

План втечі (2013): цікаві факти

  1. "План втечі" провалився у прокаті в Америці, але мав величезний успіх за кордоном. Фільм зібрав трохи понад 25 мільйонів доларів в Америці (за даними Box Office Mojo), що становить менше половини його виробничого бюджету. Однак "План втечі" мав величезний успіх за кордоном, його загальні світові збори склали 137 мільйонів доларів. 
  2. Фільм було знято у колишньому приміщенні NASA. Так, 90% стрічки про в'язницю відбувається на локації, де колись будували космічні кораблі.
  3. Шварценеггер та Сталлоне хотіли знятися разом понад 30 років. Ще з середини 1980-х років обидва культові акторів спілкувалися про можливість співпраці, та на заваді ставали завантажені графіки. 
  4. Повнометражні бойовики зняли лише за кілька тижнів. Усі фільми серії були зняті за дуже короткий час: два місяці для "Плану втечі" (2013), три тижні для "Плану втечі 2" (2018) і чотири тижні для "Плану втечі 3" (2019). Це стало можливим завдяки ретельній підготовці виробництва фільму через щільний графік Сильвестра Сталлоне.
  5. Грати в'язня для Сильвестра Сталлоне не в новинку. Актор вп'яте виконав роль ув'язненого. До "Плану втечі" його персонажі мали схожу долю у фільмах "Рембо 2" (1985), "Танго і готівка" (1989), "В'язниця" (1989), "Суддя Дредд" (1995).

Про що "План втечі"

Рей Бріґґс (Сільвестр Сталлоне) все життя майстерно проєктує в'язниці. Та от в його житті стається непередбачувана проблема: його звинувачують у вбивстві та запроторюють у в'язницю, яку він створив сам.  Використовуючи свої знання про будівлю та гострий інтелект, Рей розробляє ретельний план втечі за допомогою своєї доньки Абіґейл та таємничого співкамерника Росса. Чи вдасться їм вийти на волю та довести свою правоту?

Дивіться "План втечі" та "План втечі 2" 3 травня о 20:00 на "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі